Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Sundström klar för Parkfesten

Nu är det dags för Park- festen i Nora. Det är en tvådagarsfestival i Nora Folkets park på fredag och lördag med rock, visor, retropop, ny svensk musik och mängder med artister.

Annons
Kommer till Parkfesten. Stefan Sundström, en av alla de artister som uppträder på åttonde upplagan av Parkfesten nu till helgen. Även dottern Vanja Sundström kommer till festivalen tillsammans med bandet The Vanjas. Arkivfoto: TT

– Det kommer att bli en fantastisk fest, berättar Elin Duberg i ideella föreningen ”Levande musik i Nora” som ordnar Parkfesten, nu för åttonde året.

Det blir många kända artister och band, Stefan Sundström, Abalone Dots, Christian Kjellvander, popjazzduon Trummor Orgel från Kumla med bröderna Anders Ljunggren och Staffan Ljunggren, Jack Vreeswijk, Den flygande bokrullen är några av dem.

– Och även Stefan Sundströms dotter Vanja Sundström, hon frontar och sjunger i The Vanjas. Abalone Dots är kända från Melodifestivalen och Skansen bland annat, förklarar Elin.

Det lokala Norabandet Fruntimmerz uppträder också. Föreningen har jobbat hårt ända sen i vintras med Parkfesten. Det är redan åtgång på biljetterna, många stammisar köper tidigt, med det finns fortfarande biljetter kvar, berättar Elin.

– Vi hoppas på stor tillströmning av folk från hela landet, och vi har jobbat med att det ska finnas artister som tilltalar både äldre och yngre och att få hit både manliga och kvinnliga fantastiska musiker, förklarar hon.

Det går också veteranbuss från torget upp till parken.

Läs mer på parkfesten.se

Kumlabröder. Popjazzduon Trummor & Orgel från Kumla består av bröderna Anders Ljunggren på orgel och Staffan Ljunggren på trummor
Abalone Dots. Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Hogman bildar gruppen Abalone Dots som nu uppträder på Parkfesten i Nora.

Mer läsning

Annons