Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenhårt lopp på Hawaii

NORA/HAWAII. Johan Nykvist, 25, lyckades genomföra det vansinnigt hårda världsmästerskapet i triathlon på Hawaii på drygt 10 timmar.I 40 graders värme simmade han 3,8 kilometer, cyklade 18 mil, och avslutade med att löpa ett maratonlopp på drygt 42 kilometer.

Annons
Järnman. Johan Nykvist lyckades genomföra världens hårdaste triathlontävling, Iron Man på Hawaii, på 10 timmar och 21 minuter i 40 graders värme.

Iron Man på Hawaii är världens tuffaste triathlontävling.

– Det var ruskigt varmt, och väldigt mycket upp och ned, säger Johan Nykvist som är från Nora men numera bor i Stockholm.

Loppet genomförde han på 10 timmar och 21 minuter och det är han nöjd med.

Av de 1 900 startande hamnade han på en placering runt 600, och blev 63:a i sin åldersklass 25–29 år.

– Placeringsmässigt hade jag inga förhoppningar, men topp 100 i min åldersklass får man vara nöjd med, det finns väldigt många duktiga i den klassen, berättar han.

Tävlingen var en upplevelse. Runt 1 800 personer startar simningen samtidigt klockan sju på morgonen innan fältet spreds ut under dagen.

– Så på simningen var det ”slagsmål” i 3,8 kilometer.

Simningen och cyklingen gick jättebra, men löpningen något sämre än planerat, tycker Johan som åkte till Hawaii en vecka före start för att acklimatisera sig.

Kvalade i Filippinerna

Till Iron Man på Hawaii kvalade han in på en tävling i Filippinerna i augusti där han vann sin åldersklass. Sedan dess har han tränat 15–20 timmar i veckan, och tillbringat tio av dessa veckotimmar i cykelsadeln.

– När jag varit och hälsat på mina föräldrar i Nora över helgen har jag cyklat hem till Stockholm på söndagmorgonen, det är 21 mil och tar ungefär sex timmar.

Närmast väntar nu vila oktober ut. Nästa stora tävling som Johan siktar på är triathloppet Strong man i Japan i april, dit han är inbjuden.

Mer läsning

Annons