Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor armbrytartävling i Nora

Nu är det dags för armbrytartävlingen Bagarns minne på lördag i Folkets park. Det är sjunde året som atletklubben ordnar tävlingen, i år med över 100 deltagare.

Annons

De kommer från hela landet och även utomlands, bland annat Belgien. Nora har med en hel hemmahopp, inte minst på dam- och juniorsidan. Världsmästaren Carolina Pettersson ställer upp, liksom Emma Haag och Emma Edvall, medaljörer i VM och EM. Carolina Pettersson har nu klivit upp från junior till senior.

– Men än har det inte varit nån riktig värdemätare så vi vet inte var hon ligger, förklarar hennes pappa Mats Pettersson, som håller i klubbens armbrytarsektion.

Carolina ska vara med på VM i Las Vegas i december. Och på Bagarns minne blir klassen damer +60 en riktigt intressant publikmagnet, tror Mats.

– Där är de flesta av Sveriges allra bästa armbrytare med.

Likaså i klassen herrar -80 där Mikael Stenquist är med. På herrsidan är han klubbens mest meriterade armbrytare. Simon Edvall, Jimmy Nykvist och Erik Ekestubbe också duktiga armbrytare från Nora som ska tävla.

Det kommer att bli en trevlig och spännande tävling, tycker Mats. Det är också allt runt omkring som gör det lite extra.

– Att få träffa varandra, gemenskapen och det sociala, säger han.

Det är runt 20–30 frivilliga som jobbar med att ordna tävlingen, varav 15 från klubben. Det är sjunde året.

– Så vi börjar få rutin på det, men det är mycket förberedelser, säger han.

Första start går vid 12.30-tiden och det är fritt inträde.

Mer läsning

Annons