Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor IS-attack mot kurder

Jihadistgruppen Islamiska Staten (IS) genomförde i går kväll en stor offensiv mot kurdiska styrkor i Irak.En brand rasade under natten i en verkstadsbyggnad i Husby utanför Nora. Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt

Brand rasar i Noraverkstad

En brand rasar i en verkstadsbyggnad i Husby utanför Nora. I byggnaden finns gasflaskor och det råder därför ett säkerhetsavstånd på 300 meter.

Fem greps efter inbrott

Fem personer greps i natt misstänkta för att ha begått ett inbrott i ett fritidshus i Ekeby utanför Kumla.

–Två greps på plats och tre ytterligare greps efter spårnings med hund, säger vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Sverige

Studenter går fortfarande back

Nudlar igen... Något lyxliv kan den genomsnittliga heltidsstudenten inte leva trots en höjning av studiemedlet med 1 000 kronor i månaden. Den som tar fullt studielån får ut 9 948 kronor i månaden. Samtidigt uppgår levnadskostnaderna i genomsnitt till 285 kronor mer, enligt siffror från Sveriges förenade studentkårers (SFS) årliga Studentbudget.

Ledning kände till kvinnoregister

Polisens högsta ledning fick redan för två år sedan larm om Stockholmspolisens kontroversiella kvinnoregister, men agerade inte.

Det rapporterar SR Ekot som tidigare avslöjat att Södertörnspolisen samlat ett hemligt register över kvinnor som anmält hot och misshandel från närstående. I registret förekom kränkande uppgifter om kvinnorna.

Världen

Stor IS-attack mot kurder

Jihadistgruppen Islamiska Staten (IS) genomförde i går kväll en stor offensiv mot kurdiska styrkor i Irak, rapporterar CNN som hänvisar till kurdiska källor.

Attacken ska ha ägt rum cirka 45 kilometer sydväst om den kurdiska huvudstaden Erbil.

Dansk terrorfruktan efter Paris

Ritzau Den danska drottningen Margarethe säger att helgens terrordåd har skakat om hennes hemland, men redan efter dåden i Paris tidigare i år hade fruktan för ett angrepp mot Danmark ökat allt mer.

- Det som inträffade i lördags var en stor chock för oss alla. Det har utan tvivel satt djupa spår i oss alla, säger drottning Margarethe i samband med en pressträff för nederländska journalister som hölls på tisdagen med anledning av att det nederländska kungaparet är på statsbesök i Danmark.

USA ska "i princip" väpna rebeller

USA och Turkiet har "i princip" kommit överens om att träna och utrusta syriska rebeller för att bekämpa terrororganisationen Islamiska staten (IS), uppger det amerikanska utrikesdepartementet på tisdagen.

Mer läsning

Annons