Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor oro bland lärare på Karlsäng

Det kokar på Karlsängskolan. Personalen är arg, ledsen och besviken. De befarar att den nya organisation som är på gång kommer att gå ut över deras elever. Men de upplever inte att kommunledning och politiker vare sig vill informera eller lyssna.

Annons

På måndagen samlades 35 lärare och andra anställda på Karlsängskolan för att berätta för NA om den oro som de nu går på sommarlov med.

– Det känns inte som att det finns något barnperspektiv längre. Allt handlar bara om att vända röda siffror. Det känns otäckt! säger en lärare som liksom sina kolleger vill vara anonym i tidningen.

Flera av lärarna NA träffar har jobbat inom skolan i Nora i både 20 och 40 år. Men de har aldrig känt en sådan oro över utvecklingen inom skolan som i dag.

– Det känns som att allt går bakåt.

Ett av de förslag som skolpersonalen reagerat starkt på handlar om att dela upp Resursen, vilket de befarar kommer att få stora konsekvenser för skolan när samarbetet med socialtjänsten inte längre blir lika nära. Annat de vänder sig mot är påsmodellen, där varje skola får en påse pengar att själva fördela, och den indragna tjänsten som biträdande rektor på Karlsäng.

– Påsmodell sätter rektorerna i en dålig sits. De tvingas välja vad de ska lägga pengarna på. Det är ett fegt och fult sätt att styra på.

Hittills har rektorn på Karlsängskolan valt att behålla tjänsten som biträdande rektor, men nu med egna pengar som annars kunde gått till lärarresurser.

– Men det stora problemet, och det mest obehagliga, är att vi inte får någon information och att ingen vill lyssna på oss. Vi får bara höra rykten om vad som är på gång. När vi ber förvaltningschef, kommunchef eller politiker att komma hit och träffa oss så är det ingen som kommer.

Finns det en skolvision, frågar lärarna sig. Det är i alla fall ingen som diskuterar den med dem, så som de fått vara delaktiga tidigare.

– Jag undrar om de som beslutar ens har koll på vårt uppdrag och vet vilka konsekvenser deras beslut får här.

Personalgruppen på Karlsäng är sammansvetsad. Lärarna är stolta över sin skola, en bra skola med bra resultat.

– Vi värnar eleverna. Vi går inte med på att de inte får vad de behöver, då går vi sönder.

– För att vi ska ha en skola som elever och föräldrar väljer så måste eleverna känna sig trygga och lärarna vara engagerade. Med de förslag som läggs nu så rycker man undan mattan för oss.

Flera av lärarna tror att den oro som byggts upp på skolan beror på bristen på information och delaktighet. I vår har flera av dem känt att ovissheten är så stor att de börjat se sig om efter andra jobb.

– All den energi vi lägger på den här ovissheten vill vi ju lägga på eleverna och på bra pedagogiska diskussioner.

Flera ur personalen har, liksom facken, vänt sig till kommunchef Jan Norlund med sin oro över organisationsförändringen. Han säger att de inte ska oroa sig över att något ska ske bakom deras rygg.

– Att börja prata om förändringar kan skapa oro, så är det i alla förändringsprocesser, säger Jan Norlund.

– Berörd personal kommer att vara delaktig i förändringsprocessen.

Trots att Jan Norlund fått skrivelser från både enskilda anställda och fackliga företrädare med önskemål om information och ett möte, så var det inget som hanns med innan sommarens semester.

Förslaget till den nya förvaltningsorganisationen har dragit ut på tiden. Vid årsskiftet infördes en ny politisk organisation. Tanken är att en ny tjänstemannaorganisation ska vara klar till nästa årsskifte. Men kommunchefen tror inte att något politiskt beslut tas förrän tidigast i oktober.

– Det är nog inte ens troligt att det blir då, säger han.

Bildningschefen och socialchefen i uppdrag att ta fram ett förslag till ny organisation för sina verksamheter. I kommunstyrelsebeslutet från oktober i fjol där uppdraget gavs står särskilt att ”samtliga förändringar sak arbetas fram i samverkan med berörd personal och fackliga organisationer, allt för att få delaktighet och förståelse för den kommande organisationen”.

Mer läsning

Annons