Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor succé för dubbla mässor

Det är inte varje dag det anordnas en mässa i Nora, men under lördagen trängdes mängder av besökare när Chokladgästabudet och Hälsomässan samsades om alla intresserade.
– Jag kunde aldrig drömma om att det skulle komma så mycket folk, säger My Rådmark, en av arrangörerna till Hälsomässan.

Annons
Lovisa och Sofie Ekman väljer choklad ur Frida Lindbergs sortiment.

Trängseln på Nora stadshotell var stor bara någon timme efter det att Hälsomässan öppnat dörrarna. Arrangören My Rådmark strålade i kapp med vårsolen när hon konstaterade att över 110 besökare slogs om utrymmet i hotellets festsal.

– Vi har utställare och besökare från hela länet och gäster till och med från Stockholm, säger hon. Jag hade inga förväntningar och det här slår allt.

Lite av Noramarken i miniatyr är det och utbudet på Hälsomässan är minst lika blandat. Här kan besökarna utforska andlig utveckling genom currykryss och slagrutor, prova färgterapi, få en inblick i kommunikologi eller få information om yoga. För att balansera fanns även vedertagna läror representerade genom Nora vårdcentral.

– Vi har fått en jättebra mix av utställare, säger My Rådmark. Och det behövs ett blandat utbud då människor söker alternativ i dag.

Parallellt med Hälsomässan pågick Chokladgästabudet i församlingshemmet för fjärde gången. Och lika många verkade tycka att riktigt god choklad är lika viktigt som en god fysik och mental hälsa. Köerna framför de olika utställarna var kompakta och man bjöd på ett mycket varierat utbud av praliner och chokladbitar.

Från Sjöbo i Skåne hade Jeanette och Mikael Nilsson från Nilssons Choklad kommit och det var framför deras monter köerna var som längst. Praliner av de mest skilda slag presenterades som smakprov och många var förundrade över hur makarna Nilsson kunde göra praliner med skånsk senap, svagdricka och skåneakvavit.

– Råvarorna är de bästa och kommer från vårt närområde, säger Mikael Nilsson när NA tveksamt testar de olika smaksättningarna men överraskas positivt av den skånska senapen ihop med mörk choklad.

– Låt den rulla runt lite i gommen. Då kommer smaken fram bäst, säger Mikael.

Många ville smaka. Mikael Nilsson från Nilssons Choklad hade fullt upp med provsmakningen.
Fredrik Jörnebo använder sig bland annat av Irisdiagnostik.

Mer läsning

Annons