Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storbranden i Nora släckt – man allvarligt skadad

(UPPDATERAD 07.30) Tillståndet bedöms allvarligt för den man som brännskadades i det brinnande radhuset i Nora.

Annons

Mannen fördes i ambulans till USÖ i Örebro sent i går kväll. Han vårdas på intensivvårdsavdelningen för "medelsvåra skador", enligt en kommuniké från sjukhuset, och hans tillstånd bedöms som allvarligt.

Brann med öppna lågorBoende i den eldhärjade bostaden på Västra Soltunet i Nora ringde SOS vid 21.30-tiden i går och berättade att det brann med öppna lågor. När räddningsstyrkor kom till platsen visade det sig att det rörde sig om en storbrand och man skickade genast efter förstärkning.

Bevakning hela dagenBranden är nu under kontroll.  Räddningstjänsten är kvar för att förhindra att elden flammar upp igen, det lär ryka och pyra från brandplatsen resten av natten. Spridningsrisken bedöms som mycket liten, men räddningstjänsten bevakar brandplatsen om elden flammar upp igen.

– En styrka är kvar och bevakar brandplatsen. Vi kommer vara kvar och bevaka i 24 timmar, säger Lars-Eric Fallén, inre befäl på Nerikes Brandkår.

Helt utbrändBrandmän från fyra stationer jobbade under kvällen med att bekämpa branden. Brandmännen lyckades förhindra att elden spred sig vidare från radhuslängan branden startade i.

– Insatsen gick bra eftersom vi lyckades rädda övriga längor, fortsätter Lars-Eric Fallén.

Lägenheten som branden startade i är helt utbränd, allt lösöre i bostaden brann också upp.

Skador på grannlägenheterGrannlägenheten fick också omfattande brandskador på vinden och taket, bottenvåningen har fått rök- och vattenskador. Räddningstjänstens personal lyckades rädda stora delar av lösöret. Ytterligare två lägenheter fick rökskador.

Glömd grytaPolisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi tror att vi vet hur branden startade, men det är inget vi går ut med nu, säger vakthavande befäl Jens auf der Heide vid Örebropolisen.

Anna Henningsson, räddningsledare på Nerikes Brandkår skriver i ett pressmeddelande att branden sannolikt orsakades av en glömd gryta på spisen.

Mer läsning

Annons