Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storloppisen på torget växer

Storloppisen på Nora torg växer. I år var 170 bord uthyrda på torget och längs gatorna runt omkring.

Annons
Växer. Storloppisen på Nora torg har i år växt med fler bord både på torget och på gatorna runt omkring. Trots det räckte de 170 borden inte till alla som ville vara med.

Storloppisen under Noradagarnas andra dag blir allt mer populär. I år utökades antalet försäljningsplatser med ett 30-tal, några på torget och några på gatorna runt omkring. Från tidig morgon till sen eftermiddag var torget fullt av folk som köpslog om porslin, leksaker, böcker och prydnadsföremål.

– Vi har samlat ihop grejer vi ville bli av med hemma, säger Filip Lindahl och visar buntar med gamla tidningar och kort som han inte använder längre.

Lillasyster Emma säljer både kläder, böcker, lego och andra leksaker.

– Det var svårt att bestämma alla priser, så det fick mamma hjälpa till med, berättar Filip Lindahl.

– Jag hoppas att pengarna vi får ihop ska räcka till en resa till något varmt ställe, säger Emma Lindahl.

Annars var det nog en och annan loppisförsäljare som tyckte det blev mer än tillräckligt varmt på torget under torsdagen, solen sken från en klarblå julihimmel mest hela dagen.

Johanna Fransson med dottern Gretel på armen har precis fyndat en gammal sockerlåda att ha tidningar i hemma. Hon har åkt från Kumla tillsammans med Malin Briland från Örebro för att leta efter gamla fina inredningsprylar.

– En stringhylla vore kul om vi kunde hitta, säger Johanna Fransson.

– Vi har kompisar som var här i fjol och som har sagt att man kan göra bra fynd här.

I samband med Noradagarna har det också kommit upp en rad skyltar om loppisar i trädgårdar, föreningslokaler och garage runt om i Nora där det gått att fynda ytterligare.

Fyndar. Johanna Fransson spanar in ett leksaksflygplan tillsammans med dottern Gretel och Malin Briland.
Räknar pengar. Emma Lindahl tar betalt för några av de kläder och leksaker som hon och storebror Filip säljer på storloppisen.

Mer läsning

Annons