Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort beslag av smuggelsprit

Norapolisen har gjort ett stort beslag av smuggelsprit i Noratrakten. Två Norabor, i 40- och 50-årsåldern, anhölls under tisdagen för smugglingsbrott och brott mot alkohollagen.

Annons
Öl, sprit och vin. Rune Bodemyr vid Norapolisen visar upp beslaget, som består av 92 lådor starköl, 23 liter starksprit, 51 boxar vin med tre liter i varje .

Av en händelse råkade polisen på tisdagmorgonen se en kombibil fullastad med öllådor och annan alkohol. Polisen reagerade omedelbart och stoppade bilen.

HusrannsakanDet visade sig vara smuggelsprit och då framkom också varifrån föraren, en Norabo i 40-årsåldern, fått alkoholen från – en annan man i 50-årsåldern i Noratrakten.

Där gjorde polisen tillslag och husrannsakan och upptäckte stora mängder smuggelsprit, öl och vin. Mannen har vid minst fyra tillfällen varit i Tyskland och hämtat hem alkohol för försäljning.

HembränningsapparatMännen togs in till förhör, anhölls under tisdageftermiddagen och släpptes ett dygn senare. Båda har erkänt att de sålt alkohol och nu väntar rättegång.

Enligt polisinspektör Rune Bodemyr som håller i utredningen misstänks de för olovlig befattning med smuggelgods och brott mot alkohollagen. 50-åringen misstänks även för smugglingsbrott.

Vid husrannsakan hemma hos 50-åringen beslagtog polisen även en hembränningsapparat, en dator, och tabletter som misstänks vara anabola steroider och som nu är på teknisk undersökning.

Beslaget omfattar 92 lådor starköl, 23 liter starksprit och 51 trelitersboxar vin. Alkoholen kommer förmodligen att förverkas, förklarar Rune Bodemyr.

Straffskalan löper från dagsböter till två års fängelse.

– Samhället ser allvarligt på den här sortens brott, förklarar han.

Mer läsning

Annons