Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort och smått i spåren

De tränar på torsdagar och tävlar på söndagar. Det är full fart på knatteskidåkningen vid Digerberget.

Annons
Yngst. Dagens yngsta åkare, Arvid Larsson, tre år, får lite målgångshjälp av sin mamma Annsofie Larsson och storasyster Josefina Eriksson.

Sofia Troedsson, elva år, har åkt skidor sedan fyraårsåldern. Loppet gick bra men det var väldigt bakhalt berättar hon. Skidåkning är bland det bästa hon vet.

– Att få komma ut i naturen och få träffa andra också, förklarar hon.

Att Norabygdens skidklubb och initiativtagaren Claes Wahlberg ordnar knattetävlingar varje söndag är toppenbra tycker barnen och föräldrarna.

– Det här är väldigt trevligt, familjärt och jättemysigt, tycker Annsofie Larsson, mamma till Arvid Larsson, tre år, dagens yngsta deltagare. Men han var med redan som tvååring förra året och åkte.

Knattetävlingar varje söndag kl 10 är för barn från noll till tolv år, berättar Claes Wahlberg. Alla får tävla och de samlar poäng också.

Trots den knappa snötillgången har klubben lyckats hålla spår vid Digerberget, berättar han. Klubben har också spår runt Ramsjön. Där åker oerhört mycket folk just nu.

I går var det över 100 bilar med åkare längs sjön. En av fördelarna med att åka på sjön är att spåret är platt utan branta backar. Det är lättare att åka och passar bra för äldre och nybörjare, förklarar han.

Koncentrerad. Hugo Gustavsson, fem år, var med på söndagens knattelopp vid Digerberget.
Sofia Troedsson, elva år, tycker att skidåkningen är kul, men det var väldigt bakhalt, berättar hon.

Mer läsning

Annons