Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taktfast i parken med PRO

Fartfyllt var det på golvet när PRO bjöd upp till dans i Folkets park.

Annons
Glädje. Full fart var det på dansgolvet när PRO i Nora arrangerade den första te-dansen för säsongen i Folkets park. En uppskattad tillställning med besökare från närliggande orter. Från scenen levererade gruppen Cedrix musiken.

– Jag mår bra av att dansa, känner eufori. Dansat har jag gjort sedan jag var sjutton år. Det sitter i kroppen.

Britt Widén gästar parken tillsammans med barndomskamraten Ulf Stanley från Sundbyberg. De minns danserna på Nalen under ungdomsåren.

– Dansen är ett sätt att umgås och en viktig samhällsfunktion. Hur många äktenskap har inte börjat på dansgolvet... Åtminstone förr, säger Ulf.

Rune Persson och vännen Laura pustar ut på en bänk utanför danspaviljongen. Båda ingår i danskommittén och trivs med uppdraget.

– Det bästa som finns att vara med här, säger Rune.

Mycket jobb både före och efter, men behjärtansvärt ur många synvinklar framhåller Rune.

– PRO sköter parken till stor del. Att vi ordnar danser är sedan mycket uppskattat. En fördel är också att det är en nykter tillställning.

Rune har helt rätt. Många i publiken lovordar eftermiddagsdanserna, och den vackra folkparken. I dansens virvlar syns i princip bara glada ansikten.

– Ett bra sätt att få röra på sig. Utmärkt motion, säger Britt Widén.

En paus mellan varven unnar sig flertalet, gärna med en kaffekopp från serveringen.

Sju danser återstår i parken i sommar.

Fart och glädje. Nytta förenades med nöje när PRO i Nora arrangerade te-dans i Folkets park när bland annat Ulf Stanley och Britt Widén tog en svängom.
Rune Persson och vännen Laura ingår båda i PRO:s danskommitté och är mycket roade av uppdraget. Intill sitter Wiriam Eriksson.

Mer läsning

Annons