Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tavelkuppen: Kvinnobilderna får sitta kvar

Mysteriet med aktionen Varannan damernas i kommunhusets trappa är ännu inte löst. Kommunchefen Jan Norlund konstaterar att bilderna på de kända kvinnorna fortfarande hänger kvar i trapphuset.

Annons

Porträtten i trapphuset är annars kommunalråd i Nora genom tiderna - och alla är gubbar. Men under i helgen tog sig någon in i kommunhuset och klistrade över varannat gubbporträtt med bilder på kända kvinnor och budskapet ”Varannan damernas”. Och några planer på att plocka ned kvinnobilderna finns inte.

- De får nog sitta där ett tag till tror jag. Det är ett muntert inslag i tillvaron, tycker kommunchefen Jan Norlund.

Någon ”misstänkt” har ännu inte trätt fram.

- Och vi forskar heller inte i vem det kan vara. Det var rätt kul faktiskt. Sen kan man ju kommentera det med att säga: ”Visst ja, det var då det”, men i dag är det enbart damer i kommunalrådspositioner, så de har tagit en gruvlig revansch på manssamhället på det viset, menar Jan Norlund.

Själv upptäckte han inte kvinnobilderna på måndagen trots att han gick förbi dem i trappan. Det var först när någon annan i kommunhuset tipsade om dem.

För några år sedan fick Nora kommun ett antal större porträtt av hembygdsföreningen på gamla häradshövdingar, alla gubbar förstås.

- De satte vi upp i ett annat trapphus. Och det kan jag säga att det möttes inte av så positiva tongångar från personalen att det blev ännu mera gubbar här. Så jag förstår att det skulle komma en reaktion och nu har det ju gjort det, säger han.

Mer läsning

Annons