Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teaterpremiär på förskolan

Världens ensammaste val simmade i dag förbi i Gyttorp, när Martin Mutter bjöd på teaterpremiär på förskolan.

Annons
Premiär. I går hade teater Martin Mutter premiär för föreställningen Världens ensammaste val. Premiären hölls på Gyttorps förskola utanför Nora, där barnen också hjälp till i idéarbetet inför föreställningen.

– Hej! Vi väntar på valteatern, säger Olivier Grzelak, 3 år, och öppnar dörren till förskoleavdelningen.

– Vi har träffat dem förut, då pratade vi om hur den ensamma valen skulle hitta sin kompis. Sen målade jag en blå val med vattenfärger, berättar Cornelia Kållberg, 4 år.

Tillsammans med ett 30-tal kompisar på Gyttorps förskola fick de på fredagen gå på teaterpremiär. Teater Martin Mutter har, med hjälp av förskolebarn i Örebro och Gyttorp, tagit fram föreställningen Världens ensammaste val.

– Vi har berättat för barnen om valen och pratat om ensamhet, berättar Åsa Gustafsson som tillsammans med Helena Hedlund står för idé, manus och skådespeleri.

Båda tycker att det är skönt att äntligen få spela inför publik, att få känna kontakten med barnen.

– Vi har utmanat oss själva genom att försöka föra in ett annat tempo i förskolan. Men hur långsamma kan vi vara? säger Helena Hedlund.

I Gyttorp var fredagens publik i alla fall väldigt nöjd.

– Igen, igen! hördes en liten röst långt fram ropa när föreställningen var slut och applåderna tog vid.

– Det måste vara det bästa betyget. Vilken fantastisk föreställning, säger förskolechef Anki Andersson.

I vår spelas föreställningen på förskolor i Örebro, och för allmänheten i samband med Grenadjärstadens gatufest i maj. I höst hoppas teater Martin Mutter få komma ut på fler förskolor i länet.

Börjar det snart? Olivier Grzelak och Zeverina Andersson kikar in i lekhallen där teater Martin Mutter förbereder premiärföreställningen.
Spännande. Föreställningen fångade allas intresse.
Premiärfest. Efter teaterpremiären fick skådespelarna blommor och sedan bjöds det till fest med vackert skuren frukt på små spett.
Hej Hej Valen! Efter föreställningen var det många barn som ville gå fram och hälsa på pärlvalen där den simmade runt i sin balja.
En pärlval! Åsa Gustafsson och Helena Hedlund från Martin Mutter bjöd på fredagen på premiär av föreställningen Världens ensammaste val på Gyttorps förskola utanför Nora.

Mer läsning

Annons