Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikpris på 50 000 kronor

Gyttorpsskolan har fått pris som Årets teknikutbildning. Ett pris på 50 000 kronor som ska användas för att utveckla skolans teknikundervisning.

Annons
Rektor Ann-Kristin Andersson presenterar Gyttorpsskolans arbete med teknik och entreprenörskap och berättar hur stolt hon är över att skolan får ta emot priset för Årets teknikutbildning.

– Vi har kopplat ihop teknikundervisningen med entreprenörskap i skolan. Vi vill dels driva en rad teknikprojekt med eleverna dels utbilda lärarna i hur de kan få in mer teknik i undervisningen.

Det berättar Ulrika Sultan på Gyttorpsskolan som står bakom den ansökan som gett skolan pris som Årets teknikutbildning. Priset delas ut av Teknikföretagen och ges varje år till fem av 1 650 grundskolor i Mellansverige.

– Som branschorganisation tycker vi att det är viktigt att tidigt skapa ett intresse för teknik. Det är en ödesfråga för våra medlemsföretag att få kompetenta medarbetare, säger Stig Aronsson från Teknikföretagen.

På Gyttorpsskolan har Ulrika Sultan smygstartat med att lära eleverna att teknik finns överallt.

– Tanken framåt är bland annat att vi ska använda kulturreservatet i Pershyttan för att visa de tekniska system som använts i gruvnäringen och att vi i samband med Earth Hour stänga av så mycket teknik vi bara kan på skolan för att se hur mycket tekniken betyder i vår vardag.

Skolan hoppas också kunna samarbeta med lokala teknikföretag och universitet. Med på prisutdelningen finns representanter för Sandvik Nora som välkomnar ett samarbete med skolan.

Annika Edetun och Stig Aronsson från Teknikföretagen lämnar över 50 000 kronor till Gyttorpsskolans rektor Ann-Kristin Andersson och lärare Ulrika Sultan.
Ulrika Sultan visar den robot som eleverna på Gyttorpsskolan byggt och programmerat.
Catharina Modh delar ut materialet (en påse trästickor och en limpistol) till klassernas första teknikutmaning - att bygga något som kan användas i en fabrik.

Mer läsning

Annons