Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till hjälpbehövande i Lettland

I helgen avgick två fullastade transportbilar från Nora till Lettland. Det är kläder, leksaker, cyklar med mera från bytardagarna på Karlsängskolan som välvilliga norabor skänkt till hjälpverksamhet.

Annons

NORA. – Vi är i Lettland just nu, i dag har vi levererat halva lasten till socialvården i Lielvarde kommun, säger Jan Ulfberg i Nora Rotaryklubb som med Hans Abbhammar och Hans Kvarnbrant åker i den ena lastbilen. Lika många från Rotaryklubben i Hedemora åker i den andra. Transporten sker i ett samarbete med Hedemoraklubben som hjälper till med en bil som man börjat fylla på hemmaplan. Bilarna fylldes sedan från lager i Nora och Dalkarlsberg innan de drog vidare österut.

I Lettland är de mycket tacksamma över norabornas generositet som Rotarys medlemmar på detta sätt förmedlar både höst och vår, berättar Bert Parsmo som själv var med och lastade. Och det kan Jan Ulfberg bekräfta:

– Vi har blivit otroligt väl mottagande, det är väldigt gästfria människor och positiva till de här kontakterna, säger han och berättar om deras livsvillkor:

– En vanlig pensionär har 1 000 kronor i månaden och matpriserna är ungefär som i Sverige.

Lasten går också till en organisation som hjälper missbrukare och Röda korset i Baoska.

Hjälpdelegationen är tillbaka i Nora på onsdag.

Mer läsning

Annons