Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillfällig vd på Norabostäder

Folkpartisten Ulf Wilder har i dag informerat personalen på Norabostäder om att han går in som tillfällig vd.

Annons
Ulf Wilder.

Ulf Wilder gick från vice ordförande till ordförande i bolagets styrelse när Eija Ahonen Pettersson hoppade av sitt uppdrag. Eftersom bolaget saknar vd blir det även styrelsens uppgift att sköta den delen.

- Jag informerade personalen i dag om att de kan vända sig till mig när det är beslut som behöver tas, i stället för at inte göra något alls eller vänta på en vd.

Hur går rekryteringen av ny vd?- Vi har anlitat ett rekryteringsföretag, men inte kommit så jättelångt än. Det handlar om att beskriva profilen med hänsyn till nya organisation som håller på att ta form. Vi bedriver ju ett förändringsprojekt parallellt med rekryteringen.

Hur mår Norabostäders personal i dag?- Jag hade ju möjlighet att träffa dem i morse och talade om att jag finns till hands. Jag hade också en del enskilda samtal. Det har ju varit väldigt turbulent, och många tycker att det varit obehagligt. Men jag tycker att personalen jobbar  i positiv anda och försöker lösa sina uppgifter. Jag tycker att de sköter sig väldigt bra med tanke på de förhållanden som varit.

Hur mycket tid har du till det här uppdraget?- Jag räknar med att lägga en halv till en dag i veckan, och så en del kvällar. Nu får vi vara med och reda ut det här hela vägen.

Mer läsning

Annons