Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titanicexpert från Nora nominerad till fint pris

Hallå där Claes-Göran Wetterholm, Titanicexpert och Titanicsamlare med rötter i Nora och Stadra, som bygger en minnesutställning över Titanic för kommande antikmässa på Stockholmsmässan i Älvsjö 16–19 februari. Det är i år 100 år sedan RMS, Royal Mail Ship Titanic förliste. På Antikmässan är Claes-Göran Wetterholm dessutom nominerad till The Collectors Awards 2012 på antikbranschens egen Oscarsgala. En annan nominerad storsamlare är filmskaparen och Musse-samlaren Lasse Åberg samt vapen-samlaren Bernhard Englund.

Annons

Vad kommer du att visa?

– Blandat mojs av Titanic-föremål. Exempelvis det halssmycke som inspirerade regissören James Cameron till berättelsen om smycket The Heart of the Ocean. Det har jag lånat in för utställningen. Jag har träffat Cameron och vi hade i princip olika åsikter om allt, men det var ändå ett roligt möte som varade i flera timmar.

Hur känns det att kappsegla mot Lasse Åberg om priset som årets samlare?

– Jag räknar inte med något. Jag gör utställningen tillsammans med Antikmässan och får vara med på en fin middag.

Vad är du engagerad i förutom mässan nästa vecka?

– Jag har varit i Tyskland och medverkat i jobbet med en fyratimmars tv-dokumentär om Titanic. Jag har varit i Spanien och byggt i princip samma utställning som fanns i Stockholm för ett par år sedan. Den ska sedan till Barcelona och då åker jag dit och jobbar med det.

Mer läsning

Annons