Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvstart för stängning av OKQ8

OKQ8 skulle stänga den personalbetjänade macken i Nora vid månadsskiftet, men redan i torsdags strax efter lunch stängdes pumparna. Vid fyratiden var de borta.

Annons
I torsdags började nedmonteringen av OKQ8:s mack med bemanning. Foto: Michael Landberg

Protester från Noraborna med namnlistor, kommunens intresse för att få behålla macken som en bemannad station med verkstad och fordonskunnig personal, samt en protesterande startad facebook-sida och Noras socialdemokraters protestbrev gav ingen effekt.

Bensinbolagets beslut stod orubbligt. I torsdags kom en entreprenör till bensinstationen för att montera ned pumparna, bryta kassakommunikationen och klä av byggnaden skyltar och montera nya bensinpumpar. Många kunder möttes av tillfälliga avstängningar och vände på gatan.

Beskedet, för den som gick in i butiken, var att planen var att nya pumpar skulle vara på plats och fungera för tankning av etanol, bensin och dieselbränsle under fredagen. Då som en automatstation enligt OKQ8:s standardkoncept.

- Jag räknar med att vara kvar i ett par månader och göra färdigt däcksjobb och beställda arbeten, men det kan gå fortare. Jag är inte här längre än vad som behövs, säger Göran Persson.

Före honom hade hans far Nils macken . Den drevs i familjens regi i 47 år. Göran Persson hade velat fortsätta med verksamheten som den var, men det ville inte OKQ8 och då klev Göran Persson av.

OKQ8:s plan är att riva stationsbyggnad och verkstadslokal.

Informationen om bensinbolagets beslut läckte ut i slutet av september. Ett bra tag därefter kom företagets brev till kunderna som tankat i Nora med en extra bonus. En kupong som kunde utväxlas mot en dunk färdigblandad spolarvätska.

Mer läsning

Annons