Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toaletter till Skåne – lyft för Danfo

Nu går Danfo för högtryck. Företaget har tagit hem en stororder på 18 miljoner kronor och slipper nu gå ned i produktion under vintern.

Annons
Snart klar. Den här toaletten ingår i den näst nyaste storordern på åtta miljoner kronor och ska till Pildammsparken i Malmö. Den väger 22 ton och är snart klar för leverans.

”TOALETTER”. Hasse Karlsson skruvar upp skylten med några snabba handgrepp. Det är bland det sista som återstår.

– Och listerna ska monteras också, berättar Hasse som jobbat hos Danfo i 14 år och trivs toppen. Det är omväxlande, bra jobbarkompisar. Toalettbyggnaden ingår i den första av de båda stora ordrar Danfo tagit hem senaste tiden. Dels en på åtta miljoner och nu på 18 miljoner. Toaletten väger 22 ton och ska ned till Pildammsparken i Malmö när den blir klar.

Att det nu kommit stororder är bra, tycker Hasse och får medhåll av Anders Hedgren och Ford Nalbandyan.

– Det ger mer jobb, säger Anders.

De båda gör för tillfället modulväggar som ska till England. Ford kom 2004 till Nora från Irak och efter SFI och praktik på Danfo fick han jobb. Att jobba är helt klart det bästa sättet att komma in i samhället och och lära sig språket, tycker han.

– Vi jobbar som ett team och vi har en jättebra vd, förklarar Ford.

Ordern på 18 miljoner är tre stora toalettbyggnader som ska ned till Ribergsborgsstranden i Malmö.

– Det betyder att vi förstärker vår närvaro i hela Öresundsregionen och breddar den avdelning vi har där nere plus att det gynnar oss i Nora med en bra beläggning över vintern i produktion, förklarar Mikael Magnusson, vd.

– Annars brukar vi gå ned lite över vintern men det behöver vi inte göra nu, tvärtom ser det riktigt bra ut.

Nu tänker företaget också nyanställa och det rör sig om två-tre tjänster.

Danfo är ett internationellt företag och har levererat toaletter till ett 100-tal länder runt om i världen. Toaletterna finns bland annat på Manhattan, i Rio de Janeiro, Abudhabi och vid drottning Margaretas jaktstuga. Samtidigt är företaget också lokalt, och samarbetar med andra Noraföretag.

– Det ska vara det lokala, de ställer upp för oss och vi för dem. Vi är ett försiktigt företag som lägger sten på sten, ser långsiktigt och lokalt och som skapat oss en unik position på marknaden, förklarar han.

Företaget sköter också drift och underhåll på toaletterna och produktutvecklingen sker i Nora. Till exempel av en helautomatisk toalett.

– Den är vi ensamma om i världen.

Den mest udda platsen som någon av deras toaletter just nu befinner sig är Antarktis. Danfo har sponsrat en polarexpedition med en toalett. De ska som första expeditionen korsa kontinenten vintertid.

– Det kan vara minus 92 grader som kallast, förklarar Martin Jarhäll på marknadsavdelningen.

Mer om Danfo

Anställda: 110 i Sverige varav 50 i Nora.

Ägare: Ove Danielsson, koncernchef.

Årlig omsättning: Cirka 180 miljoner kronor.

Verksamhet/produkter: Tillverkning av publika toaletter för stadskärnor och landskapsmiljöer, även drift och underhåll.

Har kontor i: Sverige, Danmark, Norge, England och Dubai (Förenade arabemiraten) och med representanter i ett 30-tal länder.

Aktuell: Med en ny stororder på 18 miljoner och en innan på åtta miljoner.

Mer läsning

Annons