Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torgets framtid diskuterades

– Jag tycker att det är viktigt att torget bibehåller den karaktär som det haft i alla tider. Framför allt ska det förbli ett obebyggt område, säger Jan Rylander, Norabo.

Annons
Anders Håberg, tf stadsarkitekt, berättade om torgets historia. Medborgardialogen sker även den 7 maj.

I kväll bjöd kommunen in till medborgardialog angående Nora torgs ombyggnad. Ett 15-tal åhörare fanns på plats för att diskutera torgets framtid. På grund av det regniga vädret flyttades mötet in från torget till Stadshotellet.

Under kvällen berättade tillförordnad stadsarkitekt Anders Håberg om torgets historia och visade bilder. Och Jan-Erik Andersson, projektledare från Bergslagens kommunalteknik, berättade om det förslag som tagits fram för hur torget ska byggas om.

– Vi vill börja med Kungsgatan redan i år. Sedan fortsätter vi med torgdelen 2016, säger Andersson.

Om projektering och upphandling går som kommunen önskar är tanken att ombyggnationen av Kungsgatan ska starta i mitten av oktober. Enligt nuvarande plan är det torgets östra del, där det tidigare varit hållplatser för bussar, som ska byggas om.

– Det ska bli en plan yta som är lättillgänglig för alla, säger Jan-Erik Andersson.

Britt Spiik, från Nora, poängterar hur viktigt det är med tillgänglighet.

– I dag finns det inte en trottoarkant där man kommer upp lätt med rullstol. Det är även dåligt med handikapparkering, säger Britt.

Fotnot: Den 7 maj klockan 17 finns en ny chans att göra sin röst hörd angående torgets framtid.

Mer läsning

Annons