Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torgets toa mötte protester

Den centrala placeringen av toaletten på det nya Glasstorget har lett till debatt på Facebook. ”Dasstorget” och ”Toastaden” skojas det samtidigt som många Norabor upprört protesterar.

Annons
Tom Rymoen (M) vice ordförande i kommunstyrelsen i Nora förklarar varför toaletten placerats mitt på Glasstorget.

Det har varit många turer runt bygget av det nya Glasstorget som både försenats och kommit att kosta mer än man först beräknade. Nu när man närmar sig slutet av bygget ryter Norabor ifrån på Facebook mot den offentliga toaletten som man tycker är lite väl offentlig där den står mitt på torget.

– Det finns ingen sakfråga som har stötts och blötts i så många forum som bygget av Glasstorget, säger Tom Rymoen (M) vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi har fått in jättemycket synpunkter i dialog med köpmännen, handikappföreningar och medborgarna, säger han och berättar att dessa lett fram till utformningen av Glasstorget.

Inledningsvis skulle den offentliga toaletten placeras i ett utrymme bakom Nora stadshotell. Nu har man i stället enats med hotellet om att placera toaletten mer synligt, på kommunens egen mark.

– I början var den mer undanskymd men vi flyttade fram den efter synpunkter i medborgardialogen, delvis av trygghetshänseende, säger Rymoen.

Han understryker att torget ännu inte är färdigt och att toaletten kommer att byggas in bättre i omgivningen med hjälp av träd.

Mer läsning

Annons