Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsdagsdans i parken

I sommar arrangerar Nora Folkets husförening för första gången på länge dans i Folkets park. Tre dansband är bokade för tre torsdagkvällar.

Annons

Först ut när Nora Folkets husförening arrangerar torsdagsdanser i parken i sommar är Casanovas som kommer i slutet av juni. Några veckor senare spelar Nova, med Norabon Krister Nordström på keyboard. I mitten av augusti är det sedan dags för 25-årsjubilerande Expanders. Nova har tidigare bland annat spelat på Noradagarna, men de andra två banden kommer nu till Nora för första gången.

– Det känns jättebra att vi kan genomföra det här. Det var länge sedan vi hade den här typen av dans i Nora, säger Roger Paulin från Folkets husföreningen.

Han säger att danserna i första hand vänder sig till den nyktra danspublik som brukar komma i funktionskläder och med vattenflaskan i handen.

– När det ordnats dans i Nora tidigare har det ofta varit på helger, med alkoholservering och band som är mera åt partyhållet. Det har saknats riktigt bra nyktra danser här, säger Roger.

Han berättar att arrangörerna har anpassat sommarens parkdanser bland annat till de två stora dansbandsveckor som hålls på Öland och i Malung i sommar, och som drar mycket folk.

– Förutom Noraborna hoppas vi få hit dansare både från grannkommunerna och mer långväga ifrån. Får vi lagom mycket folk så räknar vi med att arrangemangen ska gå jämt ut. Men både banden och vakter och annat kostar pengar, och det är den ekonomiska risken som vi inte haft råd att ta tidigare, säger Roger Paulin.

Får föreningen snurr på danserna hoppas de kunna fortsätta nästa sommar också.

Mer läsning

Annons