Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre dagar med rock i parken

På onsdag är det dags för Norarocken. Festivalen är tänkt att vara Noraungdomarnas sommarlovsfest i Folkets park, men arrangörerna hoppas på att många andra Norabor också ska ta sig dit.

Annons
Rockdax. Onsdag till fredag är det dags för Norarocken i Folkets park. Sebastian Söderqvist och Ronny Wästborn hoppas på stor publik till alla de tre scenerna

– Vi öppnar klockan fem tre eftermiddagar i rad. Onsdag stänger vi 23, torsdag midnatt och fredag ett. På eftermiddagarna hoppas vi på en familjefest där folk kommer förbi och tar en fika, säger Ronny Wästborn från Karlsängsgårn.

Entrén kostar 30 kronor för alla över sju år, eller 50 kronor i för en flerdagarsbiljett.

– Det är inga pengar alls om man ser till vilka bra band vi har. Om några år kanske de spelar på stora arenor med betydligt högre inträden, säger Ronny Wästborn.

Av 30-talet band eller soloartister som uppträder så har en handfull sin bakgrund på Karlsängsgårn. Många olika musikstilar finns representerade på festivalen, men de flesta spelar någon form av rock. Spelningarna är fördelade över tre scener.

– En stor scen, en liten scen och en singer/song writer-scen. Alla under tak, säger Sebastian Söderqvist från Mitt andra Hem.

– Spelschemat finns under evenemanget Norarocken på Facebook.

Hela arrangemanget är en drogfri utbyggnad av skolavslutningsfirandet – av, med och för undgomar.

– Vi vill ge dem en skön start på sommaren, säger Ronny Wästborn.

Karlsängsgårn tjuvstartar i parken redan på tisdagskvällen med Karlsängselevernas avslutningsshow och disko.

Mer läsning

Annons