Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre nya guld för Ruth

Tre guldmedaljer har Ruth Svensson med sig hem till Nora efter tre lopp i Veteran-VM, Masters World Cup, utanför Vancouver i Kanada.

Annons
Grävde guld. Tre guldmedaljer har Ruth Svensson med sig hem till Nora från Masters World Cup i Vancouver.Bild: Malin Eriksson

Noraåkaren ställde upp i tre lopp över fem, tio och femton kilometer, alla i klassisk stil. Hon segrade i alla tre loppen och är mycket nöjd med de tider hon presterade.

– De här tävlingarna gick på betydligt högre höjd än vi är vana med här hemifrån. Det gjorde att en del åkare hade problem med andningen, men jag tycker att jag klarade mig bra. Jag tycker nog att jag var i så bra form jag bara kunnat bli, men det ligger mycket träning bakom de här medaljerna, säger Ruth Svensson.

Firad och ärad

Även om hon i år är yngst i klassen F10 (kvinnor 75–79 år) så har hon mött, och besegrat, de flesta av konkurrenterna tidigare. Ruth Svensson är den mest medaljerade veteranskidåkaren i världen och precis som hon firades vid SM-tävlingarna tidigare i vinter uppmärksammades hennes medaljframgångar även vid VM.

– Jag har blivit så firad och ärad. Det är så roligt, säger hon.

Mer läsning

Annons