Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två allvarligt skadadei olycka norr om Nora

UPPDATERAD 22:06. En motorcykel, en minibuss och två personbilar var inblandade i en olycka på väg 767 norr om Nora vid 19.20-tiden.

Annons

Olyckan inträffade sedan en av personbilarna stannat upp för att svänga vänster. Motorcykeln kom från motsatt håll och körde in i bilen. Minibussen och den andra bilen blev av okänd anledning också inblandade i olyckan. SOS Alarm larmade sex ambulanser och räddningstjänst till olycksplatsen. Dessutom skickades tre polispatruller dit. Fyra av ambulanserna lastade skadade och lämnade platsen.

- Två av ambulanserna har åkt till Lindesbergs lasarett och två till USÖ, säger en larmoperatör till NA vid 20.25-tiden. 

Utan skador

Enligt Örebropolisens biträdande vakthavande befäl Per-Anders Olserud har de två personer som färdades i minibussen klarat sig utan skador.

- I en av personbilarna färdades två barn. De har förts till USÖ. I den andra personbilen fanns ett äldre par, som också förts till USÖ med lindriga skador. På motorcykeln åkte två personer. De har förts till Lindesbergs lasarett, säger Per-Anders Olserud.

I en kommuniké från Lindesbergs lasarett framkommer att de bägge motorcykelburna personerna ådrog sig medelsvåra till svåra skador och att de lagts in på intensivvårdsavdelningen. Läget ska vara stabilt för båda två.

Totalstopp i trafiken

Efter olyckan rådde totalstopp i trafiken i området, men sedan 20.50-tiden flyter trafiken på igen. Olyckan inträffade norr om byn Tolvsbörd och strax väster om sjön Fåsjön. Enligt de första uppgifterna skulle fler motorcyklar varit inblandade i olyckan. Det visade sig dock att de stannat för att hjälpa till.

Mer läsning

Annons