Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två Norafemmor i semifinal 

Två Noraskolor är vidare till semifinal i Vi i femman. Redan på tisdag är det dags för Järntorgsskolans 5a att möta Lillåns södra skola.

Annons
Stolta. De rådde en uppsluppen stämning i klass 5A på Järntorgsskolan när det stod klart att de skulle få tävla i Vi i femman.

I torsdags tävlade Fröviskolans 5b mot Tysslinge friskolas klass 5 i den sista kvartsfinalen av Vi i femman. Matchen var oerhört jämn rakt igenom men slutade till sist med att Tysslinge vann med 24-22.

I tisdags var det Borns friskola klass 5 från Nora och Karlbergsskolan 5b från Karlskoga gjorde upp i kvartsfinal tre. Även det en jämn match som Born till slut vann med 28-26.

Sedan tidigare var Järntorgsskolan 5a från Nora semifinalklara efter vinst i kvarten mot Rostaskolans 5a. För Järntorgsskolans lag är det tävlingsdags redan nu på tisdag igen, då de möter klass 5s från Lillåns södra skola. På torsdagen möts sedan Born och Tysslinge, två friskolor som numera delar rektor.

Vi i femman sänds i de lokala P4-stationerna. I Radio Örebro är Magnus Dahlberg programledare sedan många år. Ny för i år är domaren Marie Hammarström från Glanshammar. Hon har en bakgrund som fotbollsspelare för KIF Örebro, och har även gjort 43 landskamper med landslaget. Numera är hon idrotts- och biologilärare på gymnasieskolan Thoren Business School i Örebro.

Astrid Gunnarsson och Douglas Funke representerar Järntorgsskolan 5A i Vi i femman.

Mer läsning

Annons