Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två toppnamn rekryterade till Nora Brasserie

Två toppnamn har nu rekryterats till Nora Brasserie. Det är dels restaurangchefen på Grythyttans Gästgivargård – Josephine Wreth – som nu blir driftchef för brasseriet och dels Jan Jakub Koltowski som blir köksmästare.

Annons

– Det är som en drömvärvning, konstaterar Nicklas Salmin som äger Nora Brasserie tillsammans med Andreas Lovén och Henrik Olsson. De driver också Måltidens Hus i Grythyttan och Grythytte bemanning.

Drift- och kökschef är två otroligt tunga poster och att lyckas locka dit en kompetens som är fullständig unik för den här regionen känns väldigt bra, förklarar han.

– Det är annars bara Stockholms-, Göteborgs- Visbyrestauranger som annars kan stoltsera med en sådan uppsättning.

Josephine Wreth är sommelier och restaurangchef för Grythyttans Gästgivaregård och Jakub Koltowski har nyligen jobbat som kock på danska Noma, utsedd till världens bästa restaurang i tre år i rad. Han har också jobbat på den norska topprestaurangen Maaemo och är kökschef på Måltidens hus i Grythyttan.

Satsningen i Nora kommer att ge runt 10-15 nya arbetstillfällen på orten. Rekryteringen pågår för fullt, delvis genom deras eget bemaningsföretag.

– Och vi söker folk från Nora, berättar han.

Det är viktigt med personal från Nora, förklarar han, förutom av logistiska och praktiska orsaker också för att själva Norakopplingen ska finns där.

– Vi är ett Noraföretag och då ska vi också ha anställda från Nora.

Mer läsning

Annons