Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tveksam till köp av fastighet

Bildningsförvaltningen är inte beredd att köpa lokaler för pedagogisk omsorg i Striberg. Nu väntar nya diskussioner med ortsbor, föräldrar och personal.

Annons

Avtalet för den lokal där det i dag bedrivs pedagogisk omsorg är förlängt fram till sommaren, trots att lokalen egentligen inte är godkänd för verksamheten. Barn- och utbildningsnämnden har fått flera förslag presenterade för sig när det gäller att köpa och rusta både den befintliga lokalen och andra. Men alla alternativ anses bli dyra.

Förvaltningschef Henric Lundberg tycker att hela projektet är tveksamt.

– När kommunen dras med ekonomiska problem känns det inte rätt att in och köpa och rusta en fastighet och på så vis låsa fast oss i lokaler där vi inte kan påverka hur stadigvarande verksamheten blir, säger han.

Förvaltningen skulle önska att den pedagogiska omsorgen bedrevs i privat regi, där riskerna togs av entreprenören.

Titti Hansson (C) slåss för att verksamheten ska vara kvar, och tycker att kommunen har ett moraliskt ansvar att hjälpa Ringshyttans IF att rusta lokalen.

– Men det känns inte rimligt för kommunen att lägga ner flera miljoner, säger hon.

Närmast kommer förvaltningen att bjuda in till en förutsättningslös diskussion om hur den pedagogiska omsorgen i Striberg kan ordnas på bästa sätt.

Mer läsning

Annons