Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyck till inför budgetbeslutet

På onsdag fattar kommunfullmäktige i Nora beslut om budgeten för nästa år. Vill du säga din mening? Delta i diskussionen på na.se/nora.

Annons

Hittills har budgetdebatten handlat mycket om besparingsförslagen inom skola och barnomsorg. Många Norabor har tyckt till om förslag som att ta bort kulturpedagogerna och att starta en musikskola.

Signaturen Ulrika skriver "Kulturpedagogerna blir en lyx som Noras skola och förskola inte har råd med i nuläget. Detta gäller även en Kulturskolan. När ekonomin är på plus kan vi börja med lyx igen".

Medan Fräknig men inte fröken tycker att "Varför ska inte musikintresserade barn och ungdomar kunna få sitt på fritiden, när det är ordnat för idrottande ungdomar i stor utsträckning i form av subventionerade lokalhyror etc?".

Signaturen Saklig vill spara på rektorstjänster: "Börja med att säga upp 75% av rektorerna. Det är skrattretande många rektorer i Noras skolor. Där finns pengar att hämta".

Bussis har andra tankar: "Mitt förslag är enkelt. Miljövänliga direktbussar på befintliga vägar. Pengar från nuvarande länspendelprojekt till Skola, vård och omsorg".

Vad tycker du? Debattera här!

Mer läsning

Annons