Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyck till om torgen

Har du funderingar kring torgen i Nora och hur de ska användas? Passa på och lämna dina synpunkter inför en ombyggnation.

Annons

Nora kommun har påbörjat bygget av ett nytt resecentrum vid järnvägsstationen. När resecentrum och bussgatan över Ängarna står klara kommer busstrafiken att flyttas från torget till stationen. Det gör det aktuellt att förändra stora torget mitt i Nora, och då vill kommunen även se över lilla torget utanför Systembolaget och Noraglass.

– Men innan kommunen bundit upp sig i planer och skisser vill vi ha in synpunkter från Noraborna om hur de vill att torgen ska användas, säger Jan Rylander, från Norabostäders styrelse och arbetsgruppen för torgombyggnaderna.

Han hoppas att skolklasser ska vilja skissa på hur det kan se ut och skriva ner funderingar om hur torgen kan användas. Men arbetsgruppen vill också ha idéer från företag, köpmän, föreningar och andra som har tankar om torgen.

Senast 1 november ska förslagen vara inlämnade på tingshuset.

– Vi hoppas att projekteringen ska kunna börja efter nyår och att det då ska finnas ett antal förslag som vi kan skicka med från Noraborna, säger Jan Rylander.

Mer läsning

Annons