Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Carlsson (S) ny ordförande i fullmäktige

Ulf Carlsson (S) valdes på onsdagskvällen till ny ordförande i kommunfullmäktige i Nora.

Annons
Nya ledningen för fullmäktige. Ulf Carlsson (S), Jan Larsson (V) och Birgitta Borg (FP).

Jan Larsson (V) valdes till förste vice ordförande i fullmäktige och Birgitta Borg (FP) till andra vice ordförande. Därmed har det nya presidiet för kommunfullmäktige i Nora tillträtt på sitt uppdrag.

I december ska kommunalrådsposterna tillsättas, en post på 100 procent, två utskottsråd på 60 procent vardera, plus ett oppositionsråd på 60 procent.

Kommunens nya organisation sjösätts nästa år med utskott under kommunstyrelsen i stället för nämnder. Ordföranden i utskotten ska därför utses redan i december på ett extra kommunstyrelsemöte så att det finns ordföranden klara när utskotten träder i kraft i januari. Detta för att inte viktiga styrfunktioner i verksamheterna ska hamna i ett glapp fram till första kommunstyrelsemötet 2015.

På fullmäktiges möte igår kväll valdes dessutom en revisionsgrupp: Ordförande Björn Hagberg (opol), vice ordförande Lena Vinnerås (S), Anna-Kay Törnkvist (S), Mona-Lisa Vagasi-Windh (S), Jan Kallenbäck (opol) och Ulrika Almnor (opol).

Som nämndemän valdes: Per Andreasson (S), Linnea Cederborg (S), Björn Folkesson (V), Jens-Mikael Larsson (FP) och Ewa Thuresson (M).

Mer läsning

Annons