Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Upp till oss att visa resultat”

Med de ideologiska skiljaktigheterna lagda åt sidan vill den nya majoriteten satsa på handfasta lokalprojekt för återstoden av mandatperioden.

Annons

– Det gäller att hitta ett samarbetsklimat där vi verkligen kan jobba framåt, säger Camilla Andersson (V). Och jag tror det är lättare nu än tidigare, då man var sex partier.

Låter idelogierna vila

De tre partierna Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Moderaterna har inte hunnit prata ihop sig om allt i den valplattform man kommit överens om. Man har beslutat att låta ideologierna vila fram till nästa val och ta tag i de saker man tycker måste hanteras – för Noras bästa.

Att den valplattform man kommit överens om inte kan anses som speciellt kontroversiell håller Camilla Andersson, Solveig Oscarsson (S) och Tom Rymoen (M) med om. I stort sett samtliga partier skulle nog kunna skriva under på det dokument V+S+M har formulerat.

Vill ha lugn och ro

– Vi vill ha lugn och ro och vi vill vara med och påverka, säger Camilla Andersson.

– Vi måste bygga upp förtroendet för politiker igen, säger Solveig Oscarsson.

– Det här blir bra för alla, säger avgående kommunstyrelseordföranden Tom Rymoen. Under förra året gick minst halva tiden åt till att lösa konflikter inom samverkanspartierna.

Bostadsbyggande

En av punkterna i den nya valplattformen handlar om att komma i gång med bostadsbyggande. En punkt som funnits med i många år utan att speciellt mycket hänt.

– Nu måste det bli av, säger Rymoen. Och det är upp till oss att bevisa att vi kan.

– Vi säger bygg, slår Solveig Oscarsson fast. Uppdraget till bland andra Norabostäder är: Sätt i gång och bygg. I valrörelsen om två år ska vi kunna visa vad vi har gjort.

Och det är just handlingskraft de tre tror är vad Nora behöver just nu. Man vill inrätta ett medborgarkontor, man vill fortsätta slåss för länspendeln och man vill se fler unga i arbete.

”Vi är missnöjda”

Barnomsorgen ska byggas ut, man vill lokaloptimera och man vill hitta ett bättre klimat mellan kommunen och företagen. Dessutom vill man förbättra studieresultaten i skolan.

– Vi är missnöjda och kan inte slå oss till ro, säger Solveig Oscarsson. Våra ungdomar är inte sämre än andra, det är styrningen det är fel på.

Mer läsning

Annons