Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt för Torgny och Per-Arne i rallyt

– Vi är jättenöjda, men det var inte långt ifrån att vi bröt, säger Torgny Arvidsson. Tillsammans med kartläsaren Per-Arne Svensson genomförde han tre dagars klassiskt Midnattssolsrally med målgång i lördags eftermiddag.

Annons
Hemma igen. Nu är Porschen hemma på Hitorp igen efter förra veckans Midnattssolsrally. Torgny Arvidsson och Per-Arne Svensson är nöjda med sin prestation.Arkivbild: Michael Landberg

Ekipaget kom i sin klass, regularity, på en trettonde plats av 17 som fullföljde. Det var en betydligt vassare prestation än förra och första gången de körde rallyt med Porschen för två år sedan.

Redan första dagens första halva före lunch anade Porscheekipaget ugglor i mossen. Det lät inte helt friskt från transmissionen. Vid lunchuppehållet vid Lindegården i Lindesberg låg Torgny och Per-Arne nia. Det var rallyts toppnotering för deras del. 

– Transmissionen höll, men lät allt värre. Senare uppe på en specialsträcka vid Gunnilsbo hände något helt annat. Bromsverkan tog slut, berättar Torgny Arvidssson.

Det  visade sig att bromsvätskan försvunnit. Nu har ny fyllts på och verkar inte läcka ut. Malören på rallyt har inte fått någon förklaring ännu.

– Jag fick köra med handbromsen. Eftersom det är en krycka under instrumentbrädan så räckte jag inte fram med mindre än att jag fick lätta på säkerhetsbältet, säger Torgny Arvidsson.

Regularityklassen går ut på att i stort sett varje meter hålla en konstant hastighet av 50 kilometer i timmen. Det är lättare sagt än gjort. – Vi var också extra nöjda att vi vann en liten intern kamp och kom en plats före Örebroaren Mats Lindhagens Fiat Abarth, säger Torgny Arvidsson.

Mer läsning

Annons