Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbyggnad får kritik av boende

Nu bjuder kommunen in till ett informationsmöte 7 april om utbyggnaden av Trängbo camping.Det har kommit in en hel del frågor och synpunkter – däribland en lista med 80 namnunderskrifter från närboende som är kritiska till utbyggnaden.

Annons

Planen har varit ute på samråd, där sakägare och andra fått tycka till.

Och engagemanget visade sig vara så stort att runt 80 personer i närområdet skrivit under en lista mot utvidgningen av campingen. Att det skulle bli så många reaktioner hade Bergslagens miljö- och byggförvaltning knappast räknat med.

– Vad det gäller den här planen hade man kanske inte räknat med just det här engagemanget, berättar Isabella Lohse, fysisk planerare hos Bergslagens miljö- och byggförvaltning.

Det är också en

orsak till att BMB nu bjuder in till ett informationsmöte 7 april i församlingshemmet i Nora.

– Det finns ett behov av ett informationsmöte, det står ju klart, förklarar Isabella Lohse.

Förutom listan med 80 namn har det kommit in ett knappt tiotal yttranden. Synpunkterna går i stort att dela i två sidor, förklarar hon.

Dels är det flera som ser positivt på att campingen utvecklas med fler platser, tycker att det är bra för Nora och att strandpromenaden kan förlängas. Dels de som är oroliga för trafiksituation och att det blir fler mopedister och cyklister. Vissa är skeptiska till utvidgning norrut och vill behålla naturen.

Villaägare intill befarar

att en ökad beläggning på campingen leder mer oväsen, mer trafik och ökade ljudnivåer.

– Det är mest en oro vad ökad beläggning kan leda till för fastighetsägarna och positiva synpunkter från handlarna, att det är bra för den lokala handeln att ha fler tillgängliga platser för besökare, sammanfattar Isabella Lohse.

Myndigheter som länsstyrelsen, lantmäteriet, räddningstjänsten eller EON har inte haft något speciellt att erinra mot planen, berättar hon.

Till informationsmötet är

alla välkomna, förklarar Isabella. Då kommer handläggare och stadsarkitekt från BMB och tjänstemän och politiker från kommunen att finnas på plats för att berätta, visa och svara på frågor.

– Vi hoppas att folk dyker upp mötet, och tar tillfälligt i akt och diskuterar frågan.

Efter att närboende och allmänhet fått säga sitt är det upp till kommunen att bestämma hur den ska gå vidare, förklarar hon. Och i slutändan är det politikerna i kommunfullmäktige som beslutar om att anta den nya detaljplanen eller inte.

Ambitionen är att ha utbyggnaden av Trängbo camping klar till turistsäsongen 2015.

Utbyggnaden i korthet

Det har länge funnits önskemål att utvidga campingen eftersom den drar många besökare. I dag rymmer den 80-tal uppställningsplatser, 15 stugor och några tältplatser. Planen innebär främst en utvidgning norrut.

Förutom att utöka campingen ingår också en ny hörntomt för bostadshus och att utvidga parkeringen.

Samrådshandlingarna med karta finns på kommunens hemsida: nora.se

Mer läsning

Annons