Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Val av revisor stred mot lagen

Förra året valde kommunfullmäktige Stig Teodorsson till ny revisor. Beslutet överklagades för jäv. Nu upphäver Förvaltningsrätten valet av revisor.

Annons
- Revisorn vi valde tillträdde aldrig så någon effekt mer än så får inte domen, säger Ture Österberg (M), ordförande i kommunfullmäktige.

Domen kommer dock inte få några konsekvenser för kommunens verksamhet, enligt Ture Österberg (M), som är ordförande i kommunfullmäktige, KF, i Nora.

– Vi valde Teodorsson som ny revisor men han tillträdde aldrig på uppdraget. Vi bestämde att avvakta med detta till att vi fått en dom. Och vi har nu dessutom valt in andra personer i revisorsgruppen istället efter det, berättar Österberg.

Det var Rutger Ahlbeck (NP) och Johan Lundqvist (NP) som överklagade fullmäktiges beslut. Enligt kommunallagen får den som är redovisningsskyldig till kommunen inte delta i val av revisor för granskning av verksamhet som omfattas av redovisningsskyldighet, fastslår domen. Vid beslutet deltog flera fullmäktigeledamöter som är redovisningsskyldiga mot kommunen.

Mer läsning

Annons