Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårkonsert gav härlig eftervärme

Från maskcirkus till änglar som ska fångas. Lékören och Sångklubben bjöd på en svängig blandning vid sin vårkonsert.

Annons
Körledare Semitha Sjöqvist.

Med Ted Gärdestads Sol, vind och vatten slog Lékören an tonen för den vårkonsert som de tillsammans med Sångklubben och ett kompband fyllde bänkraderna i Folkets park med under den soliga lördagskvällen.

De vuxna sångarna fortsatte med den ena Ted Gärdestad-sången efter den andra, medan den yngre kören sjöng Kalles klätterträd och andra låtar av Jojje Wadenius.

– Barnkören ska ha särskilt mycket beröm för att de lärt sig Jojjes kluriga texter under våren, säger körledare Semitha Sjöqvist.

Tillsammans drog körerna och musikerna en publik på 150 vuxna betalande, plus en hel del barn och ungdomar som gått in gratis i parken den här kvällen.

– Det känns så himla häftigt när det blir ett sånt ös. Man blir glad och det ger en sån skön eftervärme, säger Semitha Sjöqvist efter konserten.

Solister under kvällen var Evangeline Källqvist och Torbjörn Ekestubbe i barnkören och Josefine Dömstedt i Lékören. Showteknik stod för ljud och ljus. I bandet spelade Rasmus H Thomsen klaviatur, Marcus Måttgård gitarr, Magnus Lindberg trummor och Magnus Sjöquist elbas.

Nu tar körerna sommarlov innan de sjunger vidare tillsammans i höst igen.

Evangeline Källqvist och Torbjörn Ekestubbe sjöng solo på Jojje Wadenius Kapten i trädgården.

Mer läsning