Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi kan spara 10 miljoner på rationaliseringar"

- Vi anser att vi på tre år kan spara in 10 miljoner kronor i strukturrationaliseringar med den nya organisationen, säger Tom Rymoen (M) om alliansens oppositionsbudget.

Annons
Tom Rymoen (M).

- Men vi lägger i nuläget inga preciserade besparingsförslag på verksamheten utan vill att den nya kommunförvaltningen, som är ett faktum nästa år med den nya organisation vi inför, ska ge förslag till hur kostnader kan minskas.

År 2015 tror M, C, KD och FP att kostnaderna i kommunen med strukturrationaliseringar kan sänkas med 5,6 miljoner kronor. År 2016 med ytterligare 2,3 miljoner och 2017 ytterligare 2,0 miljoner.

- Med bara en enda förvaltning tror vi att det blir enklare att också få en bättre bild av övergripande åtgärder som kan vidtas i organisationen för att sänka kostnader och skapa en större effektivitet i organisationen, säger Rymoen.

I alliansens budgetförslag finns följande beräknat resultat: År 2015: plus 2,2 miljoner kronor, år 2016 plus 6,2 miljoner, år 2017 plus 5,4 miljoner kronor.

I majoritetens budgetförslag finns följande beräknat resultat: År 2015 plus 3,4 miljoner kronor, år 2016 plus 7,8 miljoner, år 2017 plus 4,4 miljoner.

Det var i måndags kväll som alliansen blev överens om sin budget.

- Det känns bra att vi blev överens om ett budgetförslag med tanke på att vi inte är överens om oppostionsrådsposten, säger Tom Rymoen.

Mer läsning

Annons