Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi slutar med flaggan i topp”

På söndagskvällen höll Musikbryggeriet sin allra sista elevkonsert i en fullsatt Nora kyrka. I och med konserten lägger David Strenge och Sofie Wingren nu ner verksamheten.– Det här är verkligen en examen för oss också, sade David Strenge innan konserten startade. Men just nu känns det mest vemodigt.

Annons
Det krävs koncentration för att spela fiol. Här är det Mira och Maija som framför Råttan Agaton.

Två år. Så länge har David Strenge och Sofie Wingren drivit Musikbryggeriet i Nora. Från noll till 300 elever måste vara ett svårslaget rekord, som varken David eller Sofie kunde ana.

– Vi kunde aldrig tro att intresset var så stort, säger David. Vi trodde det skulle vara en hobbyverksamhet och ingenting annat.

Entusiaster

Ekonomiskt har det varit tufft och beslutet att lägga ned togs för bara någon månad sedan. Nu väntar jobb i andra kommuner för de båda entusiasterna och David hoppas att Noras politiker nu lyckas komma i gång med en kommunal kulturskola redan till hösten.

– Jag hoppas att vi har öppnat dörren för att Nora ska kunna bli den kulturstad den ska vara, säger David.

Ungefär 150 elever deltog i avslutningskonserten och söndagen var en enda lång repetition i väntan på att publiken skulle komma.

– Det är lite stressigt, skrattar David. Men den positiva respons vi fått från föräldrar och elever uppväger detta. Det känns verkligen som om vi slutar med flaggan i topp.

David Strenge och Barnrytmikarna verkade ha kul när de spelade Välkommen in i musiken.

Mer läsning

Annons