Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga toalettaffärer ger jobb

Danfo i Nora går för högtryck och tar in extra personal för att klara leveranserna. – Vi ser en trend som ser ut att hålla i sig, säger vd Mikael Magnusson.

Annons
Mikael Magnusson, vd på Danfo i Nora, tar in extra personal i sommar för att klara av att leverera toaletter i den takt kunderna efterfrågar.

Företaget har flera strategiskt intressanta affärer på gång. Bland dem nämner vd Mikael Magnusson en order på fem automatiskt självrengörande toaletter till Al Ain, en toalettbyggnad som ska levereras till Gloucester i England i samband med rugby-VM i september och en stor byggnad med elva toaletter till Svinesunds gränskontroll.

– Al Ain är en viktig affär för oss och för vårt dotterbolag i Dubai. Vi har varit väldigt uthålliga i Mellanöstern och nu ser det ut att börja röra på sig där. Här ska vi leverera både produkt och tjänster i form av service och underhåll i ett antal år framåt.

Ordern i Svinesund ligger på 5–6 miljoner och innefattar även den drift och skötsel. Dessutom genomför företaget ett flertal renoveringar på rastplatsanläggningar runt om i Sverige. Noraföretaget ser också till att besökarna vid helgens prinsbröllop har någonstans att gå på toa.

– Det låter kanske spretigt. Men vi har en produkt och tjänst som stämmer med marknadens förväntningar och jag vill ge hela personalen en klapp på axeln. De kan gå på ledighet i trygghet om att vi har att göra i höst och det skapar arbetsro och ger självförtroende, säger Mikael Magnusson.

Mer läsning

Annons