Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha förklaring av Magnusson

Oppositionen är kritisk till Anna Magnussons beslut om att skicka hem bildningschefen i Nora. Kjell Söderlund (S) vill att nämndordförande berättar vad det bristande förtroendet handlar om.

Annons

– Jag tycker inte att vi har fått den information vi borde ha fått. Vi har inte märkt av den konflikt som verkar ha funnits mellan dem en tid och jag vill att Anna Magnusson förklarar vad den handlar om.

Det säger Kjell Söderlund, socialdemokratisk gruppledare i barn- och utbildningsnämnden.

– Det här kommer olyckligt både ekonomiskt och förvaltningsmässigt. Vi är mitt uppe i en känslig budgetprocess där förvaltningschefen är spindeln i nätet. Det blir tufft för den som ska ersätta.

Richard Linder hade arbetat som bildningschef i Nora i elva år, när han på onsdagen blev uppsagd. Hur han kommer att ersättas ekonomiskt i samband med uppsägningen kan varken nämndordförande Anna Magnusson (KD) eller kommunens personalchef Kerstin Folkesson svara på.

– De förhandlingarna har vi inte inlett. Men det regleras i lagen om anställningsskydd utifrån hur länge man har arbetat, säger Kerstin Folkesson.

– Det finns inga förvaltningschefer i Nora som har några andra avtal än så.

När det gäller rekryteringen av en ny förvaltningschef så hoppas Anna Magnusson ha en tillfällig lösning klar i dag. Sedan följer en större rekryteringsprocess.

Vad får rekryteringen kosta?

Så lite som möjligt, säger Anna Magnusson.

– Vi vill inte anlita någon dyr rekryteringsfirma om vi inte absolut måste, utan i dag ska den kompetensen finnas internt på vår personalavdelning.

Kerstin Folkesson bekräftar att personalavdelningen gjort om tjänster för att kunna sköta mer rekryteringsarbete än tidigare internt. Men när det gäller rekryteringen av en ny bildningschef kan hon inte svara varken på hur den ska gå till eller på hur lång tid den kan ta.

Mer läsning

Annons