Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visfestival blir tradition

Vissång, dragspel och gitarrmusik bjuds det på när det första söndagen i juli arrangeras Visfestival i Dalkarlsbergs Folkets park.

Annons
Rolf Rondahl inledde fjolårets visfestival med den egna Dalkarlsbergsvisan.

– Första året var festivalen ett försök. Men det fick större genomslag än vi kunnat drömma om och nu har det väl börjat bli en tradition, säger Inger Rondahl som tillsammans med maken Rolf arrangerar Visfestivalen.

Det började med att paret Rondahl, som har sommarhus i Dalkarlsberg, tyckte att parken utnyttjades för dåligt. De ville se den leva upp så som de mindes livet i folkparken när de var unga.

Visskatt

Eftersom Rolf Rondahl sedan länge ägnat mycket tid åt den svenska visskatten så bestämde de sig för att ordna en visfestival. Söndag 3 juli är det dags för den tredje festivalen.

I år kommer bland andra Dan Andersson-tolkerskan Linda Styf från Stockholm och singer song writern Lars Eriksson från Karlskoga, känd från TV4:s Idol.

Dalkarlsbergsvisan

Heidi Bauer och Johan Rydholm är två unga vismusiker som uppträdde i Dalkarlsberg i fjol och som kommer tillbaka till årets festival. Andra namn ur programmet är Per Sörman, Inge Mattsson, Roine Lindström, Janne Kilsberger och Marianne Karlsson. Dessutom framför Rolf Rondahl själv sin ’’Dalkarlsbergsvisa’’.

– Vi hoppas så klart på vackert väder och mycket besökare. Men skulle det komma några regnstänk så gör det inget för vi håller ju till under tak i dansrotundan, säger Inger Rondahl.

Mer läsning

Annons