Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Se eleverna åka i sin egen dirtbana

Att flyga över hopp med cykel har blivit populärt i Nora. På torsdagen ägnade ett 40-tal elever på Järntorgsskolan en friluftsdag åt att bygga en egen dirtbana.

Annons
Hoppen är det bästa med den nya dirtbanan vid Järntorgsskolan, säger de elever som själva byggde banan under en friluftsdag.

Genom skolidrottsföreningen på Järntorgsskolan önskade eleverna i femman och sexan att få bygga en dirtbana för cykel på den gamla löparbanan bakom skolan. Under en friluftsdag på torsdagen grävde eleverna och byggde hopp för att förverkliga sin idé.

– Det kommer att bli jättebra att kunna cykla varje dag efter skolan, säger William Eriksson.

– Förut har vi cyklat vid skogshoppen på Hitorp, vid Digerberget eller vid ramperna på Karlsäng, men det här blir bättre, säger Erik Axelsson.

Markus Tiger berättar hur eleverna började friluftsdagen med att gå igenom ritningar på papper.

– Sedan har vi byggt hoppen och provcyklat dem.

Tillsammans köar eleverna med sina cyklar vid banans början, de tar fart, trampar, flyger och glider genom luften innan de landar och trampar vidare mot nästa hopp. Några flyger riktigt högt, för andra är det första gången de testar den här typen av cykling.

– Det känns bra att det finns både stora och små hopp att välja på, säger Karl-Axel Olsson.

De av eleverna som inte byggde dirtbana sprang under torsdagen till förmån för svältande barn vid Afrikas horn. För varje varv eleverna sprang vid Norvalla skänker skolan en krona och totalt sprang eleverna ihop 250 kronor.

Filip Grönroos testflyger i ett av de nybyggda hoppen vid Järntorgsskolan.

Mer läsning