Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Se Kaj Bancks våldsamma krasch

Rallyföraren Kaj Banck och kartläsaren Richard Svensson kraschade våldsamt i helgen. Det gick i 150 kilometer i timmen när bilen voltade sex varv i en högerkurva. Efter kraschen klev de ut mörbultade – men lyckligtvis helt oskadda.

Annons

– Vilken tur att vi inte har snålat på säkerheten i bilen, vi är glada att vi har den säkerhetsutrustning vi har, konstaterar Kaj Banck, som den här säsongen klev upp som A-förare.

Kraschen skedde på en tävling i Herrljunga i helgen. I en högerkurva sladdar bakdelen ned i diket som gör att bilen plötsligt voltar. Det går i 150 kilometer i timmen, berättar Kaj, och filmklippet från kameran i bilen visar att allt sker mycket snabbt. Det första han utbrister när bilen landat efter sex varv är: ”Hur gick det Richard?”

– Det har alltid varit min rädsla att det ska hända honom något när vi kör.

Av bilen blev det bara skrot, den går inte att laga upp. Men han har en annan bil i garaget som de nu jobbar hårt på att få körklar innan säsongen är slut.

Kraschen påverkar stort resten av säsongen i svenska rallycupen och alla andra tävlingar.

– Vi vet inte när vi kan komma tillbaka och köra och hur många tävlingar vi missar, det är jättesvårt att säga. Jag ska göra allt jag kan för att få igång den andra bilen.

I cupen har de haft en del tekniska problem och låg på runt åttonde plats.

THOMAS ERIKSSON

Mer läsning

Annons