Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Willys öppnar i Nora

Nu är det klart – Willys tar över Norahallen på Prästgatan och öppnar butik. Etableringen kommer att ge runt 15 nya arbetstillfällen i Nora.

Annons
Willys öppnar i Nora under de första månaderna 2012.

Det har florerat en mängd rykten om vem som ska in i lokalen. Men nu bekräftar lågpriskedjan Willys att det är de som etablerar sig och kommer att öppna butik.

– Det är vårt koncept för lite mindre butiksyta, ”Willys hemma”, som kommer att öppna i Nora, förklarar Johanna Eurén, kommunikationsansvarig på företaget.

Öppnar under första kvartalet

Kontraktet med fastighetsägaren bröderna Gustafsson undertecknades här om dagen. Lokalen blir tillgänglig 1 januari och därefter tar det någon månad för den nya butiken att flytta in och öppna.

– Vi hoppas kunna öppna någon gång under årets första månader.

De logistikproblem med transporter, dåliga parkeringsmöjligheter och besvärliga arbetsmiljö som bidragit till att ICA flyttar avskräcker inte den nya butikskedjan.

– Vi finns i många centrumlägen och ska nog hitta en bra och rationell drift även här. Vi tror att det är en fördel med det här butiksläget, folk är vana att gå och handla här, vi tror också att många vill att det ska finnas en matbutik i centrum. Vi ser fler fördelar än nackdelar så att säga, säger hon.

Tredje kedjan

Förutom ICA och Coop Konsum blir det här nu tredje matbutikskedjan i Nora och konkurrenssituationen ser hon positivt på.

– Vi brukar kunna bidra till att matpriserna pressas, och det räknar vi med att kunna göra här också.

Etableringen kommer att ge runt 15 nya arbetstillfällen. Rekryteringen har inte påbörjats ännu men kommer snart att göra det. På andra orter med liknande övertaganden har de även tagit över personalen, förklarar hon. Men här följder personalen med ICA till sin nya butik och därför kommer Willys att nyanställa.

"Fantastiskt kul"Butiken kommer att vara öppen alla dagar i veckan, men de exakta öppettiderna är inte spikade ännu, förklarar hon.

– Det känns fantastiskt kul att gå in i Nora, vi kommer att kunna sänka prisbilden väsentligt på orten, det finns ju inget lågpriskoncept i stan, vi blir det första. Och det är positivt för de som bor i Nora att de inte behöva gå så långt för att köpa mat.

Ägs av Axfood

Willys är en lågpriskedja med 125 matbutiker från Trelleborg i söder till Luleå i norr.

Willys systerkedja, Willys hemma, har cirka 40 butuker.

Sedan år 2000 ägs Willys av börsnoterade Axfood.

Mer läsning

Annons