Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Windahls köper tomt och flyttar

Windahls Bil och dess ägare Håkan Börgel har köpt vägkassetomten vid infarten till Nora av Svevia och planerar att flytta hela bilföretaget till en ny anläggning helt under tak.– De befintliga byggnaderna ska rustas upp och vi planerar dessutom en ny byggnad på 4000 kvadratmeter, säger Håkan Börgel.

Annons

Sedan planerna på att etablera en Ica-butik på den gamla vägkassetomten vid Noras infart blev kända, har allt gått snabbt. En ny detaljplan har vunnit laga kraft och nyetableringen av Ica kan påbörjas i stort sett när som helst.

Men det är alltså Håkan Börgel och Windahls Bil som köpt fastigheten av Svevia.

– Men jag sålde bort ungefär halva fastigheten direkt till Development Partner, som ska etablera Ica, säger Börgel.

Bättre anpassade

Det nya Ica-varuhuset beräknas kunna öppna under hösten 2011, och Håkan Börgel hoppas inte bli långt efter med öppnandet av Windahls Bil i nya och bättre anpassade lokaler.

– Vi ligger ju lite efter men vi hoppas kunna komma i gång ganska snart, säger han.

De befintliga husen på fastigheten ska alltså restaureras och anpassas till bilfirmans behov och området ska därefter utvecklas.

– Vi kommer att bygga ett däckhotell i anläggningen och vi hoppas kunna locka dit någon bensinkedja också.

För Windahls Bil innebär köpet av vägkassetomten ett rejält lyft. I de nuvarande lokalerna på Älvstorpsvägen har man varit trångbodda länge och både för de anställda och för kunderna har en utbyggnad varit ett måste. Företaget har 450 bilar i lager i Nora och lokaler och utrymmen är inte anpassade för de volymer företaget omsätter.

Lokaler inomhus

– Förutom att vi säljer omkring 1 000 begagnade bilar säljer vi 600 nya om året i Nora, berättar Håkan Börgel. I de lokaler vi nu planerar ska alla bilar finnas inomhus och lokalerna ska vara anpassade för att hantera alla bilar.

Håkan Börgel hoppas att den nya bilanläggningen ska stå klar någon gång efter det att Ica slagit upp portarna, men han vet inte i dagsläget om det blir under kommande höst eller under våren 2012.

Mer läsning

Annons