Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

November 2010: Sami och älgen

Älgen står blick stilla, vackert inramad av trädstammar i vintrig färgskala, och betraktar fotografen. Det är en engagerad naturfotograf som tagit bilden som vi utsett till november månads bästa bild i Läsarnas fotoalbum.

Annons
Fyrataggare. Månadens bild, november 2010.

– Jag brukar vara ute och fotografera fyra-fem gånger i veckan. Jag studerar på distans så jag kan anpassa tiden ganska fritt, säger Sami Rahkonen.

Han bor i Guldsmedshyttan, är 23 år och köpte sin första systemkamera för ungefär fyra år sedan.

Naturbilder är specialiteten.

– Och sedan jag köpt min nya zoom har det blivit mer och mer fågelfotografering, säger Sami Rahkonen.

Det kraftiga zoomobjektivet använde han också till bilden av älgen.

– Jag åkte ut i skogen vid Nyberget, bort mot Kindlahöjden. Att åka dit brukar alltid ge något. Jag såg två älgar på väldigt långt avstånd. De syntes knappt med blotta ögat, men jag använde kameran som kikare.

Sami behövde komma närmare så han följde i älgarnas spår i 15-20 minuter, satte sig på huk och fick bra läge för fotografering.

Bland alla de bilder som skickades in till Läsarnas fotoalbum under nvoember månad har juryn valt ut ytterligare två som får ett hedersomnämnande. Det är Birgitta Stenefjords bild av ett "vasshjärta" och Daniel Norbergs nattbild på en rondell.

I tävlingen Månadens bild deltar bilder som skickats in till Läsarnas fotoalbum på na.se. Av praktiska skäl väljer vi bara bland de bilder där vi har fullständiga kontaktuppgifter till fotografen. Därför ska du vara inloggad medlem på na.se när du skickar in bilder som ska delta i Månadens bildtävlingen.

Ett naturligt hjärta vid Rynningeviken, Hjälmaren
Rondell

Mer läsning

Annons