Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är värmen på väg tillbaka

Efter den kallaste juni-månaden under 2000-talet blir det varmare. I helgen kan det bli upp till 24 grader i länet.-Man får passa på när man tycker att det ser fint ut, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på väderföretaget Foreca.

Annons

Efter kallt väder i juni blir det sakta varmare igen och temperaturerna stiger till det normala. Även om det var varmare än normalt i början av juni, har medeltemperaturen varit lägre i juni i år jämfört med tidigare år.

-Det har inte varit så pass kallt i juni under 2000-talet, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på väderföretaget Foreca.

Men nu är värmen på väg tillbaka. Under fredagsmorgonen och förmiddagen finns goda solchanser och upp till 20 grader varmt och uppehåll. Det blir mer molnigt undre dagen men till kvällen klarar det upp.

Under lördagen dominerar molnen under dagen och det kan också bli någon enstaka skur över länet. Det blir mellan 22 och 24 grader.

På söndag drar ett område med regnskurar in över länet men till kvällen blir det bättre väder. Temperaturerna ligger mellan 20 och 24 grader, beroende på molnigheten.

-Det blir ganska soligt och fint under kvällen när regnet dragit bort vid 20-tiden, säger Christoffer Hallgren.

Mer läsning

Annons