Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny sajt med jobb i sikte

Ge mig ett jobb! I dag är det premiär för NA:s nya internetsajt ”ge mig ett jobb”, en sajt för unga arbetslösa av unga arbetslösa.

Annons

– Den här sajten är inte färdig, kommer inte heller att bli färdig utan kommer förhoppningsvis att ständigt utvecklas av de medverkande själva. Ju mer användarna engagerar sig desto mer kommer sajten att växa, säger projektledaren, Angela Hanagarth på NA.

Ge mig ett jobb är en sajt som ska fungera som en mötesplats där arbetslösa kan fråga experter från till exempel arbetsförmedlingen om råd, få mentorer från näringslivet, få svar på fackliga frågor och tips om att starta eget. Man kan också få tips hur man kan fixa ett jobb i utlandet, själva lägga upp sina CV:n, blogga och få tips och idéer från andra arbetslösa. Sajten är ett projekt mellan NA, några andra tidningar och Högskolan i Halmstad och den vänder sig till människor upp till 30 år.

– På sajten kommer också arbetsgivare att lägga in lediga praktikplatser som kan vara en början på att få ett riktigt jobb så småningom säger Angela Hanagarth.

– Men det kommer inte att finnas rena platsannonser, den delen finns på arbetsförmedlingen.

Konkurrerar ni då med arbetsförmedlingen?

– Nej, inte alls. Arbetsförmedlingen är ju också med i projektet och kan ge hjälp och stöd.

Har det varit svårt att få med experter och mentorer från till exempel näringslivet och facket?

– Nej, inte det heller. Det verkar finnas en stor öppenhet och vilja från många parter att hjälpa till att försöka få ner arbetslösheten bland de unga. Och de som medverkar, både experter och arbetslösa, gör det ideellt. Och det är roligt.

Mer läsning

Annons