Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tidning: Läs helgmagasinet digitalt

Annons

Hej och välkommen till Print!

Läs tidningen digitalt här.

Nu är vårt nya helgmagasin här och jag ska inte säga att det känns som en förlossning, för det gör det inte. För det första gör det inte lika ont, och för det andra har inte tidningar pyttesmå fötter och kinder mjukare än siden.

Men ändå är det lite likt. Man kollar nästan lika noga att alla delar som man hoppats på, faktiskt finns med. Man vill att andra ska tycka att ens nyfödda är lika fin som man själv redan insett och man har överseende med det som inte är alldeles perfekt. Och man är lättad över att det faktiskt gick ganska bra hela vägen.

Men sedan ska man välja namn och då börjar svårigheterna. Vanligt eller ovanligt? Släktnamn eller något helt nytt? Vi funderade länge innan vi valde Print.

På svenska betyder det skrivare, en maskin man skriver ut saker med. Och Print ska vara just det – berättelser och möten på papper, som ett njutningsfullt komplement till snabba nyheter som passar så bra på datorer och i telefoner.

På engelska betyder det avtryck, och det passar lika bra det. För meningen med det här magasinet är att fånga upp människor och företeelser som har gjort intryck.

Som Isabelle Moreau, till exempel. Hur många av oss har inte lämnat Länsteatern nästan andfådda efter en pjäs där hon har stått på scenen?

I det här första numret av ”Print” får du se vem hon är bakom scenen också, hemma hos sig utan teatersminket, tillsammans med mannen Christer Christensson som är musiker på samma teater.

Richard Swanströms och Annika Strids hem gör också intryck. De har förvandlat en gammal Konsumbutik i Mariedamm till ett hem i 50-talsdoftande Hawaiistil. Bläddra fram till bostadsdelen så hittar du ett hem som gör intryck!

Nu hoppas vi bara att du gillar vår nyfödda lika mycket som vi gör!

Mer läsning

Annons