Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya biljettsystemet: ”Lite krångligare”

Länstrafiken lanserar ett nytt biljettsystem för sina resenärer. Ett system som till en början kan upplevas krångligt.

Annons

Den 31 oktober inför Länstrafiken ett nytt biljettsystem. Alla resenärer kommer att behöva skaffa ett nytt resekort när den nya tekniken installeras.

–Tyvärr kommer bytet till nytt biljettsystem att upplevas lite krångligare för resenärerna i början. Alla behöver skaffa ett nytt Resekort som fungerar i de nya kortläsarna. Detta kommer att leda till köer hos våra biljettombud” säger Thony Lundberg, trafik- och marknadschef på Länstrafiken Örebro, i ett pressmeddelande.

Teknikskiftet sker under helgen 31 oktober till 1 november och de två olika systemen kommer att leda till en del besvär, befarar Länstrafiken.

–Under den helg när vi byter system kan det upplevas besvärligt för resenärerna. Då kommer det inte att vara möjligt att veta om den buss man kliver på har det gamla eller det nya systemet. Men vi kommer tillsammans med våra chaufförer att försöka lösa det så smidigt som möjligt för resenärerna, säger Thony Lundberg.

Ännu krångligare blir det under helgen för de resenärer som åker med ett periodkort som till exempel pendlarkort och länskort. De åker vidare på sina nuvarande kort men måste kunna visa upp kortet tillsammans med ett aktiveringskvitto. Därför uppmanas resenärerna att spara sina aktiveringskvitton när de laddar sina periodkort under oktober.

De nya busskorten kommer att innehålla ett chip istället för magnetremsa och det modernare biljettsystemet är en del i ett samarbete med flera län. Bland andra Dalarna, Uppland och Värmland.

Mer läsning

Annons